Mind-remapping

Niet alleen je houding en dagelijkse rituelen zorgen voor regelmaat.

Jijzelf hebt verantwoordelijkheid voor je gebruiken en het actief reageren op je omgeving en je chronische ziekte.

Jouw gedachten zijn één geworden met je conditie, gecreëerd en gevormd, aanpast op jouw omstandigheden.

Alles wat je doet is reageren op je externe, bekende pad. Misschien heb jij jezelf wel opgegeven om controle te nemen over je eigen toekomst.

Het goede nieuws is, dat jij deze patronen hebt gecreëerd en er dus ook voor kan kiezen deze patronen te veranderen.Koude training of zwemmen in koud water, heeft mij geleerd deze patronen los te laten. Dit alles volgens het 'effect van Hebb'. Patronen of gebruiken veranderen is niet eenvoudig, jezelf blootstellen aan koude bleek ook een hele uitdaging te zijn.

Maar voor mij een juiste beslissing in een weg naar een sterker immunsysteem. Klachtenvrij was het doel, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Je leven blijven leven zoals je dit al deed kan, maar dit verandert je situatie niet.

Aanpakken bij de wortel, terugsnoeien en opnieuw opbouwen.


``Het 'effect van Hebb' gaat uit van de onderstelling dat er, twee met elkaar verbonden zenuwcellen A en B gedurende enige tijd worden gestimuleerd, een structurele verandering optreedt in de verbindende synaps. Stimulatie van een klein deeltje of zelfs een enkele cel uit het netwerk zal dus niet alleen de specifieke cel laten vuren, maar kan aanleiding geven tot activatie van het totale netwerk.

Door het aanbrengen van kleine veranderingen in je leven kan dit jouw situatie positief beïnvloeden.``


Voor mij is deze activering en 'mind-remapping' begonnen met koude training.

Ik stond meer in verbinding met mijzelf, en mijn natuur.

De kou was confronterend en uitdagend, het liet mij zien dat mijn lichaam in staat was water temperaturen rond het vriespunt te trotseren. Het liet mij zien, waar mijn lichaam en geest opgewekt van raakten, het liet me na een lange tijd van zwakte weer krachtig en energiek voelen.

De maanden die volgenden verdiepte ik mij meer in de wereld van 'cold-exposure', breathwork & meditatie.


Het gaf mij inzicht in mijn chronische aandoening, gaf mij mijn vertrouwen terug in mijn lichaam. Maar vooral gaf het mij een kick-start in mijn nieuwe leven als 'Morbus-Crohn' patiënt - en papa. De dingen die ik geleerd heb, in het koude water, pas ik nu ook toe in ongemakkelijke situaties. Niet alleen privé, maar ook op het werk. Ga opzoek naar jou eigen wortel.

De lente is het juiste jaargetijde om terug te snoeien en jezelf de kans te geven om mee te bloeien, mee met de natuur.

Sta dichterbij jezelf, en dichterbij je omgeving.

Pas jouw externe wereld aan, op jouw behoeften, doorbreek jouw patronen.

De kou en natuur hebben mij geconfronteerd met mijzelf, uiteindelijk zijn we namelijk allemaal verantwoordelijk voor onszelf.Het 'effect van Hebb' heeft een kettingreactie veroorzaakt.

Wat begon met koud zwemmen heeft mij geleerd negatieve gedachten, negatieve patronen, negatieve werkplek en negatieve personen los te laten en verder te kijken naar een betere toekomst voor mezelf en mijn omgeving.
Hoe het mij heeft veranderd ben ik mezelf vaker ook niet zo bewust.

Daarom lezen jullie in mijn volgende blog over de ervaringen van mijn 'externe wereld' waarin ik mijn partner en een goede vriend interview die dicht bij mij stonden tijdens het verwerken van mijn chronische diagnose.

Welke patronen heb jij jezelf in verloren, en wil jij gaan doorbreken dit voorjaar?

Laat het ons weten in een reactie onder deze blog.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven