Grenzen verleggen - Op & Af

Ongeveer zo'n 3 jaar geleden kwamen mijn eerste klachten opzetten, 2 jaar geleden kreeg ik mijn diagnose Morbus Crohn. Langzaam maar zeker win ik weer de overhand. Nu weet ik het zeker, het is tijd om mijn ziekte te verslaan. Mijn eigen grenzen 'opnieuw' te verleggen. De weg tot hier was niet gemakkelijk, diepe dalen en hoge pieken. Meer daarover lees je in een van mijn laatste blogs. Nu is het tijd voor een hoge piek. Letterlijk de piek van de Weisshorn op een hoogte van 2634 meter, figuurlijk een piek in mijn welzijn en gezondheid. Samen met Jildau, een vriendin van mijn vrouw, ga ik de uitdaging aan!


Waar het 4 jaar geleden allemaal mee begon de 'Eiger Ultra Trail' ga ik deze zomer opnieuw de trail van de alpen verkennen. Deze keer op de halve marathon van de Arosa Trailrun, 22 kilometer en 1'321 hoogtemeters. De komende drie maanden gaat er hard getraind en veel gegeten worden. Deze keer heb ik geleerd van mijn `fouten` die ik toen der tijd gemaakt heb. Teveel hooi op mijn vork genomen, slecht gedoseerde trainingen en teveel van mijn lichaam gevraagd. Soms moet je om je doelen te bereiken (professionele) hulp inschakelen om jezelf te beschermen om er sterker uit te komen. Planning is dan ook de sleutel tot succes. Wist je dat Chroniek in samenwerking met Marielle van @voorentegenspoed de afgelopen maanden hard heeft gewerkt aan een planner speciaal gericht op mensen met een chronische ziekte?


Mijn eerste trainingen zitten er inmiddels alweer op, van korte loopjes tot iets langere `duurlopen`. Samen met mijn coach ben ik een nieuwe weg in geslagen. We leggen de focus op mij als persoon, met mijn eigen doelstellingen die aansluiten op mijn situatie. Het trainingsplan wordt continu aangepast op mijn hartslag, energielevels, werkplanning en gemoedstoestand. Mijn doelen: mijn energie niet bodemloos uitputten, meer training maar niet (veel) minder tijd voor familie, life-work balance, bloeddrukregulatie, gezonde stofwisseling en fit aan de start verschijnen van de Arosa Trailrun in september. Als klapper op de vuurpijl wil ik deze periode vooral dicht bij mezelf blijven, grenzen verleggen maar niet ten koste van mijn gezondheid of familie.


Hoe we dit gaan doen, daar lees je de komende maanden meer over. Ik zal mijn eigen ervaringen delen over hoe een personal coach echt het verschil kan maken, of juist niet. Hoe ik als `beginnend loper` profiteer van een loop/trailrun-coach. Wat deze verandering van leefstijl voor een impact heeft op mijn chronische ziekte. Hoe ik mijn balans vind privé en in mijn rol als echtgenoot en vader enzovoorts.

See you on the trail!

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven